Följande gäller för evenemang från och med 12 januari 2022: 

Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts.

För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.

Generell information om vaccinering från Folkhälsomyndigheten och regeringen:

Vaccination kommer vara förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test. Med vaccinerad i Sverige menas en person som tagit minst två doser vaccin. Det ska också ha gått minst två veckor sedan den andra dosen. Personer som inte vaccinerat sig eller endast tagit en dos räknas som ovaccinerade och kan inte få vaccinationsbevis.

EU-medborgare kan använda sina nationella covid-bevis för att visa att de är vaccinerade. Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig mot covid-19 är undantagna. De personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig måste uppvisa ett läkarintyg för att intyga detta.

För att veta vad som gäller kring vaccinationsbevis för just ditt evenemang rekommenderar vi att gå in och läsa på evenemanget här på biljettbutiken.se, kontrollera om du fått något mail med information eller kontakta arrangören direkt.

Inställt eller flyttat evenemang

Det är upp till arrangören att besluta vad som gäller för respektive evenemang och om evenemanget ska flyttas eller ställas in. Alla biljettköpare som blir påverkade av flyttat eller inställt evenemang får vanligtvis information via mail av arrangören, eller av oss på Biljettbutiken.se som skickar på uppdrag av arrangören. I dessa mail får man då information om vad som gäller för köpta biljetter, eventuella nya datum, återbetalning samt om man behöver göra något med bokningen.

Återbetalning av biljetter pga covid-19
Om evenemanget ska äga rum så har detta beslutats av arrangören tillsammans med lokala myndigheter och därför kan vi som biljettleverantör inte återbetala dina biljetter såvida inte arrangemanget ställs in eller flyttas. För generella frågor om återbetalning så hänvisar vi till våra köpvillkor.

Restriktioner på arenorna
Arenorna bör anta nya och förbättrade säkerhetsåtgärder för att hjälpa till att minska spridningen. För information om vilka åtgärder som görs hänvisar vi till arenornas hemsidor, eller att kontakta arenan som du har frågor om direkt.